Můj příběh, jak jsem se dostala k Angličtině

Dnes mluvím plynně anglicky, rozumím, pokud někdo anglicky hovoří, například v televizi nebo jiných médiích. Rozumím slovům písní, různým anglickým výrazům, které se často dnes používají i v běžné češtině.
Mám chuť a schopnost posouvat a povzbuzovat lidi.

K mé angličtině vedla dlouhá cesta. Nejdříve jsem se učila na jazykovém gymnáziu německy a latinsky, z obou předmětů jsem maturovala. Určitě toho nelituji.

Angličtinu jsem se začala studovat ve svých osmnácti letech, ve 4. ročníku.                  Poté jsem absolvovala pomaturitní kurz angličtiny. 
Na vysoké škole jsem udržovala svoji angličtinu také, nezapomněla jsem to,                                   co už jsem se jednou naučila.

Jako budoucí učitelka na 1. stupni jsem měla kromě češtiny a matematiky také všechny výchovy, hráli jsme na klavír, na flétnu, zpívali jsme nebo vytvářeli obrázky, zkoušeli jsme různé sporty. Bavilo mě to.
Dnes už vím, jak je důležité, právě při učení se jazykům, vnímat jej všemi smysly, a učit se třeba pomocí písniček.

Věnovali jsme se i speciální pedagogice, psychologii dětí, fází jejich vývoje. Později v mé praxi jsem ocenila, jakým jsou tyto vědomosti při mé práci přínosem.

Školu jsem dokončila a začala učit na základní škole. Dostala jsem druhou třídu,                      kde bylo jen 15 dětí ve třídě. Nicméně, každé dítě mělo specifické problémy, ale já jsem je učila ráda, četla jsem dětem básničky. Strávila jsem tu 3 roky profesního života, učila jsem první a druhou třídu.

Po roce 1989 jsem se dostala na jinou školu, kde jsem učila zase první a druhou třídu.          V té době již jsem objevila v tramvaji plakátek o možnosti zaplatit si kurz angličtiny s rodilými mluvčími.
Moje angličtina stagnovala, a tak jsem neváhala a na jeden takový kurz jsem se přihlásila. Získala jsem certifikát PET, následně FCE. Dopřála jsem si pak dvě cesty do Londýna.

V roce 2001 jsem se rozhodla učit angličtinu sama na sebe. Na základě mé zkoušky FCE jsem si pořídila Živnostenský list a začala učit na jedné jazykové škole, později u sebe doma. Učila jsem žáky, studenty i dospělé.
Cítila jsem, že všeobecné nároky na výuku se zvyšují. Také já jsem nechtěla zůstat na místě. Studovala jsem nejdříve v rodném Brně na Masarykově univerzitě                                obor Anglický jazyk a literatura, jako program celoživotního vzdělávání. Celým programem jsem prošla, ale nepodařilo se mi ho dokončit státnicí.

Spolužačka mi poradila, že na Karlově univerzitě  v Praze lze studovat stejný obor, tedy  Anglický jazyk a literatura, a to pro 2. a 3. stupeň.

Školu jsem absolvovala úspěšně v létě 2018!

V průběhu roku 2020 jsem vytvořila nový digitální kurz s myšlenkou, aby jej mohlo využívat více lidí. S tím, jak se vyvíjí technika, doufám, že budu moci svoje zkušenosti a vědomosti předávat dále.

Hledám cílevědomé lidi, kteří ví, kam směřují.